Thursday, June 16, 2011

TV3 samarinda annissa & akasia nora elena

harini tak taw lah nak update cerita pa.
semalam lepas balik qeja, mandi, makan nasik lauk gulai rebung sambil tengok tv3 pukui 1030.
macam best pulak kan cerita tuh.

neh pon mengantuk sangat neh semalam tidoq lambat pasai dok layan samarinda annissa tuh la kat tonton
hampa tengok dak?


SINOPSIS DRAMA
aku tak baca pon pasai aku nak tengok teros ja biaq suspen sikit
malas ah nak sinopsis-sinopsis bagai neh hahaha


oke hampa kalo tengok jangan bagitau aku jalan cerita sebab aku nak tengok sendiri dari awal.haha aku tertarik pasai mula-mula tengok cerita dia buat aku jadi nerves lebih, kahkah, pelakon-pelakon dia pon best, lagu-lagu dia pon best, jalan cerita dia neh rasa macam omg! boleh dok pi kawen dengan laki kawan baik seniri, ini sungguh gilos lah wey!

sat nak pikiaq aku nanti kalo nak kawen dengan laki kawan baik, nak kawen dengan laki kawan baik hat mana hah? KAHKAHKAH

aku baru ja nak tengok cerita neh.
yang aku tau ia pasai 4 kawan baek buat bisnes sama-sama pastuh ada lah part khianat apa jadah semua tuh, tapi bila aku tengok cita neh aku pon tetiba dok bayang aku, dylla, ezy, hatin dengan mira dok jadi bisnes partner macam dalam cerita tuh, hahaha lawak oke. mula dah dok pikiaq merapu, BFFs sila tengok cerita neh taw, tak payah dok nora elena sangat, kahkah


eh eh copp!! cerita nora elena pon aku nak tengok jugak nanti kalo free, harini dah episod last ek? kesian aku sungguh ketinggalan zaman, haha. merata dok baca orang dok cakap kata best sangat, haha nanti aku tengok nah.


aku bukan fanatik aaron aziz sangat *tapi kalo cerita ada zizanrajalawak aku laju oke, HAHA*
plus dok baca merata yang cerita tuh watak suami (hero) tuh macam tak logik sangat sweet melampau, aku tak mau lah dok dibayangi hidup nak cari suami sweet camtuh pastuh sampai ke tua tak kawen pasai tak jumpak laki sweet camtuh, oh merepek! mana ada laki perfect camtuh.

contoh :
kalo ada yang sweet gila, mesti poket tak tebai.
kalo poket tebai plak, pemalas dan tak romantik.
kalo romantik plak, tak kacak.
kalo kacak, tak setia pulak.
kalo setia, tak kacak pulak.
kalo kaya, ilmu agama pulak tak cukup.
hah macam-macam ah mesti ada kekurangan jugak kan.

adaptasi novel pulak kan, memang ah serius novel-novel gineh jenis bila baca, kita rasa macam kita yang jadi watak utama, terawang di awangan, aaww pelangi pelangi oh indahnya. pastuh dok berharap nak macam tuh, ah pelisss la, tuh pasai aku tak suka baca novel sangat, jarang sangat! haha sila kembali ke alam realiti, tak payah dok cinderella snow white rapunzel sangat lah. hahaha

eh dah melalut lebih sangat pulak kan, kesimpulan memang payah nak cari laki yang sweet perfect melampau camtuh, drama tak sama dengan realiti. kalo ada pon 1 dalam seratusribu, haha boleh camtuh? takmau nak obses-obses sangat nah gadis-gadis, tak mau tak mau, nanti tak kawen sampai ke tua, mak marah taw! hhahahahahha oke merapu.

peace!
*eh gambaq posing ala-ala zaman myspace, gedik kan benci kan*
HAHA


rilex-rilex sudah kan
tak hensem, tak kaya(bukan takdak duit langsung,nanti nak malan apa kan. LOL!),
tak romantik, tak sweet melampau pon takpa
yang penting cukup bagi kita kasih sayang untuk buat kita bahagia
dan boleh bimbing dan jaga kita sampai akhir hayat
kan ?
:)




eh surat ahkak geli pasai nora elena tuh siap masuk ohbulan rupanya noh, haha femes sungguh!



p/s ; get well soon love!




2 cap jari:

dylla fadzil 小草莓 said...

mak i setiap mlm dok tunggu anissa tu. cerita belot belot. suka rambut fiza dlm cerita tu hehe

dylli said...

nora elena?
heh.
setakat nak tengok ringan2 is okay.
tapi kalau hayati sangat,
jahanam lah jiwa.
tak logikkkkkkkk!
HAHAHAHA..

NUFFNANG